1
Tourism::
tourism development
با اذعان به این اصل که در نبود آمار و اطلاعات صحیح، برنامه ریزی توسعه گردشگری در کشور غیرممکن است و با هدف رفع معضلات بنیادی ذکر شده، در ایران پس از تدوین «طرح جامع مدیریت و توسعه گردشگری»، حسابهای اقماری گردشگری بهعنوان ابزاری کارآمد برای سنجش وضعیت گردشگری کشور و پایهای برای تصمیمگیری در این حوزه مطرح شد و سازمان جهانی گردشگری نیز کمکهای فنی خود را از طریق دفتر عمران سازمان ملل برای ایجاد حساب اقماری گردشگری بهعنوان بخشی از برنامه ملی توسعه گردشگری ارائه کرد اما همچنان ایران، فاقد حسابهای اقماری گردشگری است.
آثار، محل زندگی و مقابر ادبا و بزرگانی چون حافظ، سعدی، خیام و باباطاهر، همه ساله، افراد بسیاری را از اقصی نقاط جهان به سوی خود جلب میکند و بستر مناسبی برای توسعه گردشگری ادبی در کشوری چون ایران است.
وجود شهرهایی چون اصفهان در ایران که در سال 1394 به عضویت شبکه شهرهای خلاق صنایع دستی و هنرهای محلی یونسکو درآمد و از سوی شورای جهانی صنایع دستی به عنوان شهر جهانی صنایع دستی انتخاب شد، از ظرفیت ایران برای توسعه گردشگری مبتنی بر صنایع دستی حکایت میکند.
توسعه گردشگری خارجی مستلزم اقداماتی جهت ارتقای ناوگان هوایی، افزایش ظرفیت آن متناسب با تعداد گردشگران و همچنین تجدیدنظر در آموزش پرسنل گمرک و کنترل گذرنامه با گردشگران است (شکرالهی، 1396).
اگرچه سهم این چهار نوع از حمل و نقل در بخش گردشگری ایران متفاوت است، با این حال تمام شاخه های حمل و نقل، به سهم خود در توسعه گردشگری کشور نقش کلیدی دارند.
واژگان شبکه مترجمین ایران